MUP KS / Nove informacije: Kako se predao osumnjičeni Senad Basarić

19. 09. 2019. u 09:19:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 49

Senad Basarić iz Mostara, osumnjičeni za ubistvo Irme Forić, pripadnice Granične policije BiH, predao se pripadnicima Ministarstva Unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jutros oko 7.30 sati u sarajevskom naselju Dobrinja, saznao je portal Radiosarajevo.ba.

Sarajevo: Predao se osumnjičeni za ubistvo pripadnice Granične policije BiH

Osumnjičeni za ubistvo Irme Forić, pripadnice Granične policije BiH, Senad Basarić iz Mostara, predao se jutros u sarajevskom naselju Dobrinja pripadnicima Ministarstva Unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, saznaje portal Radiosarajevo.ba. Nove informacije o ubistvu u Sarajevu: Potraga za ubicom, raspisana potjernica Kako saznajemo, Basarić se predao na području sarajevske općine Novi Grad.

Kako nam je potvrđeno, Basarić se predao na području sarajevske općine Novi Grad.

Lociran je nakon intenzivne potrage pripadnika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS, u saradnji s pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

Prema nezvaničnim informacija, osumnjičeni se navodno vratio na mjesto ubistva i tu se predao pripadnicima MUP-a KS.

“Bio je opkoljen sa svih strana i na kraju se jednostavno morao predati, nije imao kuda”, saznaje naš portal.

Za Senadom B. je sinoć bila raspisana potjernica, nakon što su pripadnici MUP-a KS pronašli beživotno tijelo Irme Forić u stanu u sarajevskom naselju Dobrinja.

Ubistvo u Sarajevu: Poznati prvi detalji tragedije na Dobrinji

Podsjećamo, tijelo Irme Forić je pronašla njena kćerka. Irma je radila kao sekretarka u Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine. 

Bivša je supruga generala Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i ambasadora Bosne i Hercegovine u Pakistanu Sakiba Forića.

Basarić navodno posjeduje dvojno državljanstvo - Bosne i Hercegovine i Njemačke.

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

Tagovi: Irma Forić

NEMA KOMENTARA