Oglasili se iz MUP-a i Tužilaštva KS povodom ubistva na Stupu

Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz MUP-a i Tužilaštva KS povodom ubistva na Stupu
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Ubistvo u sarajevskom naselju Stup

Dana 12. oktobra 2019.godine u ranim jutarnjim satima obaviješten je Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo da je u sarajevskom naselju Stup, ispred jednog ugostiteljskog objekta pronađeno beživotno tijelo ženske osobe, navodi se u zajedničkom saopćenju MUP-a KS i Kantonalnog tužiteljstva KS povodom ubistva u sarajevskom naselju Stup.

"Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su potvrdili navode iz prijave, pronašavši na licu mjesta beživotno tijelo ženske osobe. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je izašao na lice mjesta i rukovodi uviđajem koji obavljaju policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, uz učešće sudskog vještaka medicinske struke i vještaka hemijske struke iz Federalne uprave policije", pojašnjeno je.

Dodaje se da je stradala ženska osoba, rođena 1994.godine.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije