Određen pritvor dvojici mladića: Krali, uzimali novac, prijetili pištoljima...

0
Radiosarajevo.ba
Određen pritvor dvojici mladića: Krali, uzimali novac, prijetili pištoljima...
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Harisa Mujića (23) i Albina Omerovića (18) iz Lukavca.

Mujić je osumnjičen da je počinio deset krivičnih djela razbojništva u periodu od 14. septembra do početka oktobra 2021. godine na području Lukavca, Gračanice i Tuzle, dok je Omerović osumnjičen da je kao saučesnik sa Mujićem počinio dva razbojništva.

Istraga je otvorena i protiv A.K, osumnjičenog da je pomagao Mujiću prilikom razbojništva u Gračanici 28. septembra ove godine, ali je pušten da se brani sa slobode.

Emotivna poruka Novaka Đokovića nakon rastanka sa Ivaniševićem: 'Goran je član porodice'

Emotivna poruka Novaka Đokovića nakon rastanka sa Ivaniševićem: 'Goran je član porodice'

Postoji osnovana sumnja da je Mujić u sedam navrata automobilom dolazio do različitih objekata, kladionica, apoteka, marketa ili trgovinskih radnji u Lukavcu, Gračanici i Tuzli, maskiran kapom „fantomka“ i naoružan pištoljem, te radnicama uz prijetnju pištoljem uzimao novac iz kasa.

U dva navrata, u marketima u Gračanici i Lukavcu, su maskirani ulazili Mujić i Omerović i uz prijetnju pištoljima uzimali novac od radnica. U jednoj situciji Mujića je motociklom pred apoteku u Gračanici dovezao osumnjičeni A.K, te ga sačekao dok je uzimao novac, nakon čega su se zajedno udaljili iz objekta.

Procijenjeno je da je u deset razbojništava, za koje su osumnjičeni Mujić i saučesnici, vlasnicima objekata pričinjena materijalna šteta u ukupnom iznosu od oko 8.500 KM.

Pripadnici MUP-a TK su identifikovali i lišili slobode osumnjičene, te je obavljena kriminalistička obrada. Oni su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužilaštva, gdje su ispitani, navodi se u saopćenju Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije