Večer sa Fadilom: Ismijavali su moj invaliditet, šutio sam, ali lopov nisam...

35
Radiosarajevo.ba
Večer sa Fadilom: Ismijavali su moj invaliditet, šutio sam, ali lopov nisam...
FOTO: Screenshot / Fadil Novalić

Moju tišinu su mnogi iskoristili kako bi mi natovarili razne afere, razne diskretacije mene i mojih saradnika. Do sada sam šutio, ali sam odlučio da me upoznate onako kakvog jesam. Ja sam dijete iz radničke porodice i dijete iz naroda. Možda takav kakav sam, tih, bio sam laka meta i drugi su lako okačili neka svoja zlodjela na moja leđa. Svjedoci ste da su me ismijavali kada je bilo u pitanju stavljanje maske, ismijali su moj invaliditet, nemam dva prsta iz rata, a maske su imale štipaljke koju ne mogu staviti... Šutio sam jer sam mislio da nije važno, ali kada su od mene pokušali napraviti lopova - rekao sam dosta, poručio je na početku svog prvog javnog obraćanja federalni premijer Fadil Novalić.

Napomenuo je kako minimalna plata od 1.000 nije sada moguća, ali da se radi na tome.

"To je i pitanje socijalnih partnera, između poslodavaca i sindikata", naveo je Novalić.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Kada je riječ o restriktivnim mjerama za nevakcinisane, Novalić je rekao:

"Mi slijedimo Svjetsku zdravstvenu organizaciju, ali moram reći da imam osjećaj da smo u ratu postali osjetljivi na to zatvaranje... Neće biti zatvaranja u FBiH".

Na pitanje zašto je ulje poskupjelo, on je odgovorio:

"Neću govoriti o procentima jer sve vam je jasno. Ulje jeste poskupjelo, i ne samo ulje, već sve namirnice zbog sušne godine. Uljarice su poskupjele na svjetskom tržištu... ono što mogu reći je da je Vlada povećala svoj budžet za poljoprivredu...".

Najavio je i povećanje penzija sljedeće godine.

Premijer je napomenuo da bi ovakve "live varijante" trebale ubuduće dva puta trebale biti organizovane dva puta sedmično.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (35)

/ Povezano

/ Najnovije