Nikšić posvetio video lopovima: Bujrum u Sarajevo, radite šta hoćete!

Radiosarajevo.ba
Nikšić posvetio video lopovima: Bujrum u Sarajevo, radite šta hoćete!
FOTO: Screenshot / Damir Nikšić

Samostalni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Nikšić na svoj način opisao je situaciju vikendom gdje u centru Sarajeva, kako je rekao, nije zatekao niti jednog policajca.

"Subota je, vikend je, otišli smo do Metalca i igrali smo košarke... Nazad, da se vratimo, reko nećemo obalom, nego malo među raju, Titovom. I nekidan sam razmišljao o tome, šta da radim kada se to desi naredni put", rekao je Nikšić.

Radi se o situaciji kada biciklisti, a posebno djeca, voze biciklo kroz Titovu ulicu koja je pješačka zona.

"I kad udari dijete, on ne može odgovarati jer je maloljetan", naveo je zastupnik.

Nakon što je jednog od dječaka upozorio da to ne radi sa biciklom, jer je mogao udariti prolaznike, biciklista mu odgovara sa "hoću", te nastavlja i napominje da ovo nije priča o djeci.

"Policajac dolazi puno kasnije. I šta saznam - kažem već 10 godina, milion puta sam pričao o tome... da je on jedan. Htio sam posvetiti video komesaru, Katici, ali posvetit ću svim lopovima BiH. U Titovoj ulici, u Sarajevu, nema nijednog drota, nema čak ni one dvojice u civilu što ima radnim danom. Subotom i nedjeljom slobodno dođite u Sarajevo... bujrum u Sarajevo, radite nam šta hoćete subotom i nedjeljom!", poručio je Nišić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije