Određen pritvor Adnanu Ćatiću: Tereti se da je ratovao u Siriji, borio se za ISIL

3
Radiosarajevo.ba
Određen pritvor Adnanu Ćatiću: Tereti se da je ratovao u Siriji, borio se za ISIL
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / SIPA (Ilustracija)

Sud Bosne i Hercegovine prihvatio je prijedlog Tužilaštva BiH i odredio pritvor Adnanu Ćatiću, koji je osumnjičen za ratovanje u Siriji i pridruživanje terorističkim grupama.

Kako je saopćeno iz Suda, mjera pritvora po ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana, računajući od dana lišenja slobode, odnosno od 17. novembra ove godine ili do nove odluke Suda. 

Osumnjičenom Adnanu Ćatiću je određen pritvor zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo organiziranje terorističke grupe iz člana 202.d stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, u vezi s krivičnim djelom terorizam iz člana 201. KZBiH, navodi se u saopštenju.

Španski savez kaznio Atletico Madrid zbog istupa navijača sa 20.000 eura!

Španski savez kaznio Atletico Madrid zbog istupa navijača sa 20.000 eura!

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH zatražilo je na jučerašnjem ročištu u Sudu BiH pritvor za Adnana Ćatića, osumnjičenog za ratovanje u Siriji i pridruživanje terorističkim grupama, zbog opasnosti od bijega i uticanja na svjedoke.

Ćatić je pod istragom Tužilaštva BiH zbog sumnje da je učestvovao na stranim ratištima Sirije i Iraka, gdje je djelovao u strukturama takozvane "Islamske države".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije