Adnan Ćatić uhapšen na Sarajevskom aerodromu, vraćao se sa sirijskog ratišta

1
L. M.
Adnan Ćatić uhapšen na Sarajevskom aerodromu, vraćao se sa sirijskog ratišta
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Međunarodni aerodrom Sarajevo

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su zajedno sa policijskom službenicima Granične policije Bosne i Hercegovine, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo uhapsili Adnana Ćatića osumnjičenog za terorizam, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Adnan Ćatić je bio pripadnik ISIL-a te se borio na sirijskom ratištu. Ćatićev povratak sa sirijskog ratišta preko Turske su pratile obavještajne i sigurnosne agencije BiH.

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba da se radi o osobi koja je povratnik sa stranog ratišta.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Ćatić je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je lice počinilo krivična djela "Organizovanje terorističke grupe", "Protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim organizacijama" u vezi sa krivičnim djelom "Terorizam" propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Proveden je u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će u zakonom predviđenom roku biti predat u dalju nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije