Odluka Okružnog suda: Šakiću određen jednomjesečni pritvor

Fena
Odluka Okružnog suda: Šakiću određen jednomjesečni pritvor
ATV / Siniša Šakić

Siniši Šakiću iz Banje Luke, koji je osumnjičen za teško ubistvo Slaviše Ćuluma 15. maja ove godine u mjestu Dragočaj kod Banje Luke, određen je jednomjesečni pritvor, potvrđeno je Feni.

Šakića su jučer policijski službenici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) i Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske predali Tužilaštvu RS, koje je zatražilo mjeru pritvora.

Odluku je donio Okružni sud u Banjoj Luci, a Šakić se tokom saslušanja u Tužilaštvu branio šutnjom.

Šakić je uhapšen 28. jula u jednom kafiću u Banjoj Luci zbog postojanja osnova sumnje da je direktni izvršilac ubistva Slaviše Ćuluma.

Iz MUP-a RS tvrde da su prikupili neoborive materijalne dokaze da je on direktan izvršilac, te mu je u potpunosti razbijen lažni alibi da je u vrijeme izvršenja krivičnog djela boravio u Republici Hrvatskoj.

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet uz asistenciju SAJ-a izvršili su prije dva dana pretrese na nekoliko lokacija u Banjoj Luci koje koristi Šakić.

Pronašli su i oduzeli maskirnu uniformu za koju postoji sumnja da je korištena prilikom izvršenja krivičnog djela za koje se Šakić sumnjiči, motorne kacige, pištolj Glock s izbrušenim serijskim brojem s mecima, više mobilnih telefona, novac, putničko motorno vozilo BMW, skuter T max, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela.

Šakić i ubijeni Ćulum su godinama ranije bili u sukobu, a teretili su se za više krivičnih djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije