BiH / Otkrivamo: Siniša Šakić se nije predao već je uhapšen

25. 05. 2020. u 12:55:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 11

Siniša Šakić, za kojim je bila raspisana potjernica zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Slaviše Ćuluma, uhapšen je danas u 11 sati na bh. graničnom prijelazu Gradina.

Ove informacije za portal Radiosarajevo.ba potvrđene su u Graničnoj policiji BiH.

Kako nam je potvrdio Svevlad Hoffman, savjetnik direktora Granične policije BiH, Šakić će biti predat pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a.

"Potvrđujem da je danas u 11 sati na Međunarodnom graničnom prijelazu u Gradini kontroliran S. Š. iz Banje Luke i da je uhapšen. Prilikom provjereu u bazi podataka je utvrđeno da je za navedenom osobom raspisana potjernica od strane MUP-a RS za teško ubistvo. Pripadnici Granične policije BiH su ga nakon toga lišili slobode i S. Š. bit će predat u nadležnost MUP-a RS", dodao je Hoffman za naš portal. 

Podsjetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS raspisalo je potjernicu za dvije osobe koja se direktno dovode u vezu sa izvršenjem ubistva Slaviše Ćuluma u Dragočaju kod Banja Luke.

Kako smo ranije pisali, jedan od osumnjičenih za kojim je raspisana potjernica je i Siniša Šakić koji je odranije poznat policiji. 

Podsjetimo i to da je 15. maja u sačekuši, u banjalučkom naselju Dragočaj ubijen Slaviša Ćulum.

Slaviša Ćulum je godinama poznat banjalučkoj policiji, a nedavno je izašao iz zatvora.

Slaviša Ćulum (28), Dejan Kostić (20) i Dejan Čajić (24), svi iz Banja Luke, osuđeni su krajem 2011. u banjalučkom Okružnom sudu na ukupno 17 i po godina zatvora zbog pokušaja ubistva njihovog sugrađanina Jovana Jošila (29) u vatrenom obračunu u aprilu 2010.

Istog dana je u odvojenom sudskom procesu Jošilu izrečena oslobađajuća presuda za ubistvo Slavišinog brata Nedeljka Ćuluma (19), jer je Sud utvrdio da je pucao u nužnoj odbrani. Jošila je optužnica teretila da je u obračunu ubio Nedeljka Ćuluma, te doveo u opasnost živote mnogobrojnih vozača i njihovih saputnika koji su u trenutku pucnjave prolazili autoputem.

Iako je Jošilo ranjen, a Nedeljko Ćulum ubijen u istom obračunu, sudski proces bio je odvojen zbog netrpeljivosti Jošila sa jedne, te Slaviše Ćuluma, Kostića i Čajića sa druge strane.

Slaviša Ćulum je osuđen na sedam godina zatvora zbog pokušaja ubistva Jošila, te je dobio još godinu zbog nedozvoljenog držanja oružja, tako da je kažnjen jedinstvenom kaznom od sedam i po godina zatvora.

NEMA KOMENTARA