Od posljedica zadobijenih u saobraćajnoj nesreći preminuo suvozač

Fena
Od posljedica zadobijenih u saobraćajnoj nesreći preminuo suvozač
Pixabay / Ilustracija
Na prometnicama Hercegbosanskog kantona u dvije odvojene prometne nezgode jedna je osoba poginula, druga teško ozlijeđena, dok je treća zadobila lakše ozlijede.

Prva prometna nezgoda dogodila se sinoć u 21:20 sati na magistralnom putu Livno - Šujica, na prijevoju Borova Glava, u kojoj je 31-godišnji A.M. iz Bugojna, upravljajući motornim vozilom udario u divljeg konja.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Livno, te tom prilikom utvrdili da je vozač A. M. zadobio lakše ozljede koje su mu sanirane u DZ Livno, dok je na motornom vozilu pričinjena veća materijalna šteta.

Iste večeri u 21:40 sati dogodila se prometna nezgoda na lokalnom putu u mjestu Vrtoče kod Drvara, u kojoj je 45-godišnji  V.B. iz Drvara, upravljajući motornim vozilom izgubio nadzor nad vozilom i sletio s kolnika.

Suvozač  62.godišnji D.R. iz Drvara je tom prilikom zadobio teže povrede, te je na putu za Kantonalnu bolnicu u Livnu od zadobijenih povreda preminuo.

Vozač V.B. je prevezen u Kantonalnu bolnicu u Livnu, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć, nakon čega je zadržan na daljnjem liječenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije