Novinarima iz Banje Luke upućivao prijetnje putem maila

Radiosarajevo.ba
Novinarima iz Banje Luke upućivao prijetnje putem maila
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Policijski službenici Policijske stanice Banja Luka - Lazarevo lišili su slobode lice M.S. (1997) iz Doboja, zbog postojanja osnova sumnje da je putem maila upućivao prijetnje po život i tijelo novinarima iz Banje Luke.

Naime, Policijskoj stanici Banja Luka – Lazarevo, prijavljeno je 29. jula 2016. godine oko 13.00 sati, da je na internet adresu jedne novinarske agencije iz Banje Luke, 28. jula 2016. godine oko 22.45 sati, stigla poruka prijetećeg sadržaja u kojoj se navodi da će se napasti na život i tijelo zaposlenih u firmi, stoji u saopćenju MUP-a Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Policijski službenici su odmah po zaprimljenoj prijavi, preduzeli niz operativnih mjera i radnji, te u saradnji s policijskim službenicima Centra javne bezbjedenosti Doboj, identificirali i lišili slobode lice M.S. iz Doboja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo - ugrožavanje sigurnosti.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se lice, nakon završene kriminalističke obrade, otpusti na slobodu, te da se poduzmu sve potrebne mjere i radnje u cilju dokazivanja navedenog krivičnog djela.
Nakon kompletiranja i dokumentiranja predmeta slijedi podnošenje izvještaja za počinjeno krično djelo.


Centar javne bezbjednosti Banja Luka oštro osuđuje svaki vid napada na novinare i ugožavanja slobode izražavanja, te kroz svakodnevnu komunikaciju i saradnju s njima dobiva povjerenje građana što je i ovaj put brzom i efikasnom reakcijom opravdalo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije