Obračun u kafani na Palama: Nožem izbo sugrađanina

4
Radiosarajevo.ba
Obračun u kafani na Palama: Nožem izbo sugrađanina
Arhiv / Pale

Slobodan L. (26) sa Pala osumnjičen je za pokušaj ubistva sugrađanina Bojana M. (32) kojeg je nakon svađe u kafani nožem izbo.

Kako su naveli iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, S. L. se sumnjiči da je jučer sat poslije ponoći u ugostiteljskom objektu na Palama upotrebom noža nanio povrede u predjelu stomaka i leđa B. M., također sa Pala.

"Povrijeđeno lice nakon ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja Pale je hospitalizovano u Javnu zdravstvenu ustanovu Bolnica 'Srbija' u Istočnom Sarajevu", saopćili su iz policije.

Čović upozorava: 'Nametanje izmjena Izbornog zakona BiH može imati nesagledive posljedice'

Čović upozorava: 'Nametanje izmjena Izbornog zakona BiH može imati nesagledive posljedice'

Navode da su policajci nakon izvršenog uviđaja na mjestu događaja pronašli pištolj, koji pripada oštećenom B. M.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Sokolac, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, policajci su izvršili pretrese kuće, stana i pomoćnih objekata koje koriste navedene osobe. Tom prilikom su u stanu koji koristi B. M. pronađena 94 metka kalibra devet milimetara.

Iz policije dodaju da je S. L. uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat tužiocu Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu na dalje postupanje, dok će protiv B. M. tužilaštvu biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije