Objavljeni detalji brutalnog ubistva Mladena Ambrožića

Radiosarajevo.ba
Objavljeni detalji brutalnog ubistva Mladena Ambrožića
Arhiv / Ilustracija
Za ubistvo Mladena Ambrožića, 50-godišnjaka iz Rijeke koji je živio u Sarajevu, osumnjičena su dva brata 19-godišnji Ermin Babaić i 21-godišnji Ademir Babaić te njihov prijatelj, 22-godišnji Adnan Hysenaj.

Sva trojica su jučer predati Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo, i danas će biti saslušani, potvrdila je za portal Radiosarajevo.ba glasnogovornica ove institucije Azra Bavčić. Nakon saslušanja, tužilac će odlučiti o daljim mjerama (eventualno, predložiti pritvor i sl.).

Mladen Ambrožić pretučen je bejzbol palicama do smrti, u ponedjeljak navečer, u 22 sata. Pretučen je ispred ulaza u ulici Džamijska, na broju 6, a od zadobivenih povreda je preminuo. Obdukcija je pokazala da je Ambrožić imao više povreda po cijelom tijelu.

Policija je, po dojavi da se nešto dešava na ovoj lokaciji, pronašla tragove krvi i oštećeno putničko motorno vozilo marke "VW Golf 5". Istog dana u 22.45 sati, dispečeri Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo obavijestili su II PU da se u stanu, ulica Džamijska, općina Novo Sarajevo, nalazi povrijeđena osoba s povredama glave i leđa. Ambrožića su ljekari, malo iza ponoći, proglasili mrtvim.

Ambrožića su, navodno, ispred ulaza sačekali braća Babaić, sinovi žene s kojom je Mladen jedno vrijeme bio u vezi. Kako su stanari ove ulice ispričali za Oslobođenje, iz stana u kojem su živjeli često se čula svađa između njih dvoje, a ponekad i lomljava stvari.

Ambrožić je, nezvanično, imao i problema s narkoticima, ali komšije tvrde da problema s njim nisu imali. Svi su znali da se drogira, ali tvrde da probleme nije pravio. Ipak, Hysenaj koji se, prema pisanju Avaza, „slomio“ i nakon hapšenja sve priznao policiji, kaže da je Ambrožić prije napada napao i maltretirao majku braće Babaić.

Kada je Ermin čuo što se dogodilo pozvao je brata i Adnana, njih su trojica ponijeli dvije bejzbol palice (policija je palice pronašla prilikom hapšenja osumnjičenih) i otišli sačekati Ambrožića. Osumnjičeni tvrde da ga nisu namjeravali ubiti, ali da je sve „izmaklo kontroli“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije