Troje uhapšeno zbog ubistva u ulici Džamijska u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Troje uhapšeno zbog ubistva u ulici Džamijska u Sarajevu
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Nakon što je sinoć Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopćilo da je jedna osoba nasmrt pretučena, pored kobne saobraćajne nesreće kod Historijskog muzeja, javnost je zahtijevala rješenje oba slučaja i hapšenje odgovornih.

Tim povodom MUP KS-a je večeras održao press konferenciju na kojoj su saopćene informacije u vezi s rasvjetljavanjem krivičnog djela ubistva na području općine Novo Sarajevo, te o tome kako je više osoba uhapšeno zbog tog ubistva. A također, priopćeno je i više detalja o saobraćajnoj nesreći ispred Historijskog muzeja u Sarajevu.

Tim povodom javnosti su se obratili načelnik Sektora kriminalističke policije Džafer Hrvat i načelnik Sektora uniformirane policije Mevludin Halilović, koji su saopćili više informacija o ovom slučaju.

"Oko 23.45 dispečer Zavoda za hitnu medicinsku pomoć obavijestio je Operativni centar MUP-a KS-a da je jedno lice pronađeno mrtvo u ulici Džamijska na području općine Novo Sarajevo. Obavljen je uviđaj i utvrđeno je da su oko 22.05, dana 10. oktobra, ovo lice napala tri lica koja su mu nanijela smrtonosne ozljede.

Nakon obavljenog uviđaja relativno brzo policijski službenici su raspolagali informacijama o tome ko su mogući izvršioci ovog djela te smo izvršili provjere tih informacija koje su rezultirale identifikacijom lica koje se dovode u djelo s izvršenjem djela. Ta lica su poslije uhapšena i provedena je kriminalistička obrada nad njima, prilikom čega su pronađeni predmeti koji ih povezuju s izvršenjem ovog djela", izjavio je ovom prilikom Hrvat, objašnjavajući slučaj ubistva jedne osobe.

Osim toga, veliki interes javnosti pobudila je saobraćajna nesreća ispred Historijskog muzeja, a tim povodom MUP KS-a je poduzeo niz aktivnosti, dok se za izvršiocem dva ubistva iz ove saobraćajne nesreće još uvijek traga, a prema informacijama koje posjeduje MUP KS-a lice inicijala S. S., za koje se sumnja da je izvršilo zločin,  je već van teritorija Bosne i Hercegovine.

"MUP KS-a dobio je obavještenje od Granične policije BiH da je jutros oko 06.36 sati lice inicijala S. S. prešlo granični prelaz Uvac kod Priboja i uputilo se u nepoznatom pravcu na teritoriji Srbije, te je u toku istraga za onima koji su mu pomagali u tom slučaju i raspisane su potjernice za još dva lica", izjavio je Halilović ovom prilikom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije