Objavljene fotografije Adisa Spahića i Damira Hodžića: Ovo su žrtave Velje Nevolje

0
Radiosarajevo.ba
Objavljene fotografije Adisa Spahića i Damira Hodžića: Ovo su žrtave Velje Nevolje
FOTO: MUP RS-a / Objavljene fotografije Adisa Spahića i Damira Hodžića: Ovo su žrtave Velje Nevolje

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore predstavilo je na konferenciji za medije fotografije koje su među sobom razmjenjivali Veljko Belivuk i Marko Miljković sa ostalim članovima kavačkog klana.

Na fotografijama se vide tijela Damira Hodžića i Adisa Spahića, koji su ubijeni u kući u Spužu. Obojica su bila državljani Crne Gore. 

Kako je navedeno u optužnici protiv klana Velje Nevolje, Hodžić i Spahić ubijeni su u Crnoj Gori istog dana kada je u Beogradu u Ritopeku likvidiran Lazar Vukićević.

Objavljene fotografije Adisa Spahića i Damira Hodžića: Ovo su žrtave Velje Nevolje - undefined

FOTO: MUP RS-a: Objavljene fotografije Adisa Spahića i Damira Hodžića: Ovo su žrtave Velje Nevolje

Sada je i tužilaštvo Crne Gore podiglo optužnicu protiv Belivuka i Miljkovića zbog ta dva ubistva, a objavljene su i fotografije žrtava. Saopćeno je da je nesumnjivo da su Hodžić i Spahić ubijeni i da postoje i glasovne poruke koje su Belivuk i Miljković slali članovima kavačkog klana u kojima su im ispričali sve o likvidacijama.

Kako je saopćilo Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore, policija sumnja da su Belivuk, Miljković i Janković, po prethodnom dogovoru i zajedno, lišili života više lica - oštećene Damira Hodžića i Adisa Spahića, u čemu im je sa umišljajem, u izvršenju krivičnog djela teško ubistvo, pomogao Radoje Živković.

Živković je, sudeći po saopćenju SDT Crne Gore, Nevolji i Miljkoviću prehodno obezbijedio kuću, a potom je preko telefona stupio u komunikaciju sa Hodžićem koji je određen da bude ubijen od strane organizacije.

Po dobro poznatom receptu Velje Nevolje i Marka Miljkovića, Živkovićevo poznanstvo sa Hodžićem su iskoristili da ga namame u naselje Spuž u općini Danilovgrad, u kuću koju je koristio kako bi se vidjeli.

"Za to vrijeme su osumnjičenu V. B, M. M. i J. N. nelegalnim putem, mimo graničnih prelaza ušli u Crnu Goru i došli do kuće R. Ž, a sve u cilju realizacije kriminalnog plana ubistva oštećenih A. S. i D. H", saopćilo je tužilaštvo.

Kako se navodi u optužnici, Hodžića je do kuće u Spužu dovezao Spahić. Oko 15 sati u kuću su stigli Belivuk, Miljković i Janković. Nevolja je odmah lišio života Hodžića tako što ga je ubio hicem u glavu. Ranjeni Hodžić je preminuo na mjestu događaja.

"Osumnjičeni M. M. (Marko Miljković) i N.J. (Nebojša Janković) istovremeno su fizički nasrnuli na oštećenog A. S. (Adisa Spahića), svezali ga, kao i M. R. (Mila Radulovića), koji se nalazio sa njima u društvu. Istog dana A. S. je ubijen", navodi se u optužnici.

Mileta Kapetana poveli sa sobom

Prema navodima iz optužnice, Belivuk i ekipa su Mileta Kapetana odveli na drugu lokaciju.

Kako se navodi, potom je Nevolja glasovnom porukom preko Skaja pripadnike klana obavijestio o načinu na koji je izvršena likvidacija.

"Brate, Zemo i Hell i svi su dobro odreagovali, to ne može uopšte da se komentariše, svako je hvato svog, meni je zapao 'Kasap', 'Kratos' je hvato 'zeta', 'Hell' je hvato M., to što je 'Kasap' imao utoku i potegnuo, brate to niko nije mogao da očekuje i to nije moglo da se promijeni i ne može da se ispravi, to nikako brate, ja uopšte nisam htio da rizikujem, mi smo se tako dogovorili sami bez obzira šta ste vi rekli tu u grupi, ako se vidi i potegne odmah se puca. Brate to nema šta tu da se pravdamo'," navode iz SDT-a.

Tijela zakopana na nepoznatoj lokaciji

Tijela Damira Hodžića i Adisa Spahića do danas nisu pronađena. Kako se navodi u optužnici, pripadnici kriminalne organizacije uklonili su tragove tako što su ih zakopali na nepoznatoj lokaciji i istovremeno iz kuće uklonili tragove krvi oštećenih.

"Prali su zidove unutrašnjosti kuće i mijenjali podove", ističu iz tužilaštva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije