Zatvorenik izvršio samoubistvo u KPZ Tuzla

E. H.
Zatvorenik izvršio samoubistvo u KPZ Tuzla
Novo samoubistvo dogodilo se tokom noći u bosanskohercegovačkim Kazneno-popravnim zavodima, otkriveno je jutros u Tuzli nakon što je pronađeno tijelo zatvorenika S. B.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdio Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona, tijelo je pronađeno jutros u prostorijama KPZ Tuzla, a tokom uviđaja koji je obavio dežurni tužilac, samoubistvo se dogodilo tokom noći.

"Preliminarni rezultati istrage nisu pokazali znakove nasilja ili bilo kakvih drugih povreda na tijelu preminulog", dodao je Arnautović.

Nezvanično, ovaj zatvorenik je samoubistvo vješanjem počinio pomoću čaršafa, a iz Tužilaštva TK-a nisu otkrivali niti njegov identitet, niti zbog kojeg krivičnog djela je služio zatvorsku kaznu.

Podsjećamo ovo je drugo ubistvo u kazneno-popravnim zavodima u BiH, nakon što je jedan od štićenika KPZ-a Foča izvršio samoubistvo u utorak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije