Uhvaćen novi krijumčar na Sarajevskom aerodromu: Pokušao iznijeti više od 100.000 KM

Fena
Uhvaćen novi krijumčar na Sarajevskom aerodromu: Pokušao iznijeti više od 100.000 KM
Foto: Ilustracija / Za period od 2021.-2027. godine predviđeno oko 15 milijardi eura za Balkan
Neobičan pokušaj nezakonitog prijenosa novca zabilježen je na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu kada je jedan državljanin Katara pokušao prokrijumčariti preko 100.000 KM.

Službenici jedinice Granične policije Sarajevskog aerodroma spriječili su ovaj pokušaj nezakonitog prijenosa 56.120 eura, koji su pronađeni kod državljanina Katara. Osoba inicijala M. A. M. A. A., rođena 1978. godine pokušala počiniti ovo krivično djelo na letu za Dubai.

Ova osoba nije imala potrebnu dokumentaciju za prijenos novca preko državne granice, te je s novcem predan službenicima Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, koja će nastaviti postupanje u ovom predmetu, saopćili su iz Granične policije BiH.

Ovo je najveći iznos u nizu uspješnih primjera otkrivanja novca bez potrebne dokumentacije na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, a do sada su u 2016. godini na Sarajevskom aerodromu, uključujući i ovaj slučaj, službenici Granične policije uspjeli spriječiti nezakoniti prijenos gotovo pola miliona konvertibilnih maraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije