Eldin Hodžić kroz suze tvrdio da je slučajno ubio bivšu suprugu

6
Radiosarajevo.ba
Eldin Hodžić kroz suze tvrdio da je slučajno ubio bivšu suprugu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ubistvo u Sarajevu

Eldin Hodžić (35) iz Sarajeva u policiji se branio da je slučajno ubio svoju bivšu suprugu Almu K (34), pišu Nezavisne

Kako pišu, Hodžić je nakon počinjenog zločina pozvao policiju, gdje je tvrdio da je slučajno usmrtio suprugu prilikom naguravanja ispred kuće njenih roditelja, s kojima se sukobio. Zločin se desio u nedjelju oko 17 časova hicem iz pištolja u mjestu Boljakov Potok.

Mediji navode da je osumnjičeni nakon hapšenja plakao u Policijskoj stanici tvrdeći da je metak slučajno opalio, te da nije želio da joj naudi. Navodno su bili razdvojeni, a dijete je bilo kod njegovih roditelja i trebalo je da ga dovede kod njenih.

Branio se da su ga njeni roditelji napali te da je repetirao pištolj, a u naguravanju s bivšom ženom ispaljen je hitac koji ju je usmrtio. Hodžić je nakon počinjenog zločina pronađen i uhapšen na području opštine Ilidža, a prilikom pretresa od njega je oduzet i pištolj za koji se sumnja da je njime izvršio zločin.

Kako je saopšteno iz policije, u nedjelju oko 17.30 obaviještena je dežurna služba Četvrte PU da je u Ulici Mahmuta Bušatlije Čikma ubijena A.K. iz Sarajeva.

"Dolaskom na lice mjesta policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ispred kuće, na pomenutoj adresi, pronašli beživotno tijelo A.K., gdje je ljekar iz ekipe ZZHMP Kantona Sarajevo konstatovao smrt. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva KS, koji je rukovodio uviđajem koji su obavili službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo", navode iz policije.

Dodaju da je istog dana u 19.15 uhapšen osumnjičeni E.H. iz Sarajeva, koji je potom predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Tijelo nastradale je prevezeno u prosekturu Bare, gdje će po nalogu tužioca biti obavljena obdukcija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije