Novi detalji policijske akcije 'Meta 2': Pogledajte za šta se sumnjiče uhapšeni

3
Fena
Novi detalji policijske akcije 'Meta 2': Pogledajte za šta se sumnjiče uhapšeni
Foto: MUP ZDK / MUP ZDK / Ilustracija

"Šesnaest policijskih službenika Policijske stanice Kakanj te još tri osobe koje nisu policijski službenici, stavljeni su pod nadzor pripadnika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u sklopu akcije u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije kodnog naziva 'Meta 2' koja se provodi od ranih jutarnjih sati", potvrdio je portparol Uprave policije MUP-a ZDK Elvedin Fišek.

Akcija je rezultat višemjesečnih operativnih aktivnosti policijskih službenika Uprave policije MUP-a ZDK.

"Akcijom je obuhvaćeno 20 osoba, od kojih nam jedna koja nije policijski službenik, trenutno nije dostupna.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Preostalih 19 osoba, od kojih su 16 policijski službenici, pod nadzorom su naših službenika te se trenutno vrše pretresi na dvadeset lokacija, čiji je cilj pronalazak i oduzimanje predmeta koji će biti korišteni kao dokazi u krivičnom postupku protiv dvadeset lica koja su meta ove akcije.

Vrše se pretresi stambenih objekata, automobila te prostora koji su koristili u Policijskoj stanici Kakanj", istakao je Fišek.

U toku velika akcija Meta 2: Vrši se pretres 20 lokacija, među osumnjičenima i policajci!

U toku velika akcija Meta 2: Vrši se pretres 20 lokacija, među osumnjičenima i policajci!

Sve osobe koje su meta ove akcije sumnjiče se za izvršenje krivičnih djela "udruživanje radi činjenja krivičnih djela" u vezi sa krivičnim djelima "zluopotreba službenog položaja ili ovlašćenja" te krivičnih djela "primanje dara i drugih oblika koristi", "odavanje službene tajne", "neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" i "teška krađa".

Akcija i pretresi se realiziraju po naredbama općinskih sudova u Zenici i Kaknju, a policijski timovi djeluju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva ZDK i koordinaciji sa policijskim službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Po okončanju pretresa, uhapšeni će biti provedeni na daljnju kriminalističku obradu u Upravu policije MUP-a ZDK te nakon toga, uz izvještaje, dalje na postupanje Tužilaštvu ZDK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije