Novi detalji akcije "Transporter": Poznat identitet uhapšenih u Banjoj Luci

0
Radiosarajevo.ba
Novi detalji akcije "Transporter": Poznat identitet uhapšenih u Banjoj Luci
Foto: Ilustracija / Hapšenje (Nije prikazan događaj iz teksta)

U nastavku akcije "Transporter" uhapšeno je šest osoba na području Banja Luke, saopćeno je iz MUP RS.

Oni su rekli da su akciju izveli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Kako Srpskainfo saznaje uhapšeni su bivši savjetnik Dragana Mektića, Bojan Cvijetić, bivši inspektori u policiji Mladen Milanović i Predrag Vatreš, zatim Predrag Vukašinović koji je bio šef Odsjeka za krađe vozila,  kao i inspektor Danijel Kovačić i pripadnik MUP Milan Vučić. Ovom istragom obuhvaćeni su i Aleksandar Nikolić i Predrag Dukić.

Matursko veče udar na džepove roditelja: Koliko je novca potrebno izdvojiti za ovo slavlje?

Matursko veče udar na džepove roditelja: Koliko je novca potrebno izdvojiti za ovo slavlje?

"Oni će biti danas sprovedeni u Tužilaštvo BiH, a nadležnom tužilaštvu biće dostavljen i izvještaj o počinjenom krivičnom djelu organizovani kriminal i to B.C. kao organizatora kriminalne grupe i A.N. u vezi sa neovlašteni promet opojnim drogama. M.M. i P.V. u vezi sa neovlaštenim prometom opojnim drogama i zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja. Zatim P.D., kao organizatora kriminalne grupe, M.M., D.K., S.V. i M.V. u vezi sa Zloupotrebama službenog položaja i Sprečavanje dokazivanja", pojasnila je portparol MUP RS Mirna Miljanović.

Ona je dodala da se sve aktivnosti sprovode po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije