Novi detalji zaplijene kokaina u Banjoj Luci: Vrijednost oduzete droge oko 40.000 eura

0
Radiosarajevo.ba
Novi detalji zaplijene kokaina u Banjoj Luci: Vrijednost oduzete droge oko 40.000 eura
Foto: Facebook / Policija uhapsila šest osoba

Direktor Policije RS Siniša Kostrešević izjavio je da je vrijednost kilograma kokaina oduzetog u akciji "Market" oko 40.000 eura.

Kostrešević je poručio da će biti nastavljen rad na borbi protiv kriminaliteta, sa posebnim akcentom na sprečavanje proizvodnje i prometa opojnih droga u bh. entitetu RS.

Komentarišući jučerašnju akciju u Banjoj Luci prilikom koje je šest osoba uhapšeno sa kilogram kokaina, Kostrešević je rekao novinarima da policija konstantno prati i hapsi organizovane kriminalne grupe kako bi što manje droge došlo na ulice i do građana.

Užas u SAD-u: Čovjek ubio suprugu i troje djece, preživio samo najmlađi sin

Užas u SAD-u: Čovjek ubio suprugu i troje djece, preživio samo najmlađi sin

On je naveo da su kokain i marihuana najzastupljenija droga na ulicama.

Podsjetimo, šest osoba uhapšeno je jučer u jutarnjim satima u Banjoj Luci sa kilogram kokaina. Hapšenje je izvedeno prilikom primopredaje droge.

Kako je ranije objavljeno, tom prilikom je oduzeta i veća količina novca i pištolj.

Osumnjičeni su predati u nadležnost Tužilaštva BiH gdje će biti ispitani u zakonskom roku.

Akcija "Market" realizovana je u saradnji Uprave za organizovani i teški kriminal MUP-a RS i Tužilaštva BiH u procesu otkrivanja i identifikovanja pripadnika struktura narko-kriminala u BiH i borbi protiv krijumčarenja većih količina teških droga.

Osumnjičeni se terete da su kao organizovana kriminalna grupa vršili krijumčarenje i prodaju droge na području Banja Luke i drugih mjesta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije