Dragan Mektić priznao zloupotrebu položaja: Zaposlio sina od Vaskovićeve sestre

7
Radiosarajevo.ba
Dragan Mektić priznao zloupotrebu položaja: Zaposlio sina od Vaskovićeve sestre
Foto: N1 / Dragan Mektić na press konferenciji

Dragan Mektić, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH i bivši državni ministar sigurnosti, danas je na press konferenciji govorio o najnovijim sigurnosnim događajima, posebno kada su u pitanju "Sky" i "Anam" aplikacije i onome što se nakon njihovog otvaranja dešava.

"Što se tiče mene lično vrlo sam zadovoljan činjenicom da se uspjela raspakovati Sky aplikacija te time otkrilo koje telefone su imali i koristile osobe iz kriminogenih zona, a pomoću koje su se organizovale kriminalne organizacije i dogovarala izvršenja najtežih krivičnih djela, od organizovanog kriminala, narkokartela, ubistava pa i likvidacije određenih ljudi", rekao je Mektić, prenosi N1.

Dalje je dodao da su "raspakivanjem" ovih aplikacija policija i tužilaštvo došli do ozbiljnih operativnih saznanja. Podsjetimo da se nedavno oglasio i Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS rekavši da je procjena da se u RS ili u Bosni i Hercegovini koristi oko 2.000 takvih telefonsa s aplikacijama.

Pratite uživo hitnu sjednicu Skupštine KS: Obratio se Admir Katica o sigurnosti u Sarajevu

Pratite uživo hitnu sjednicu Skupštine KS: Obratio se Admir Katica o sigurnosti u Sarajevu

Istakao je da je njegovo ime u ovoj priči zbog toga što je, kako tvrdi, dok je bio ministar sigurnosti imao savjetnika za kojeg se ispostavilo da je koristio Sky aplikaciju i zbog toga završio u pritvoru.

"Odmah želim da kažem da je to bio Bojan Cvijetić kojeg sam ja jedno vrijeme, istina, angažovao kao svog savjetnika. Riječ je o osobi iz Banjaluke koju sam od ranije poznavao, koja je završila ekonomski fakultet, a nakon toga je proveo određeno vrijeme na specijalizacijama u Londonu. Prije zapošljavanja izvršene su sve sigurnosne provjere i nisam imao nijedno saznanje da se bilo čim drugim bavi. Naravno, nemam ništa protiv, da se svaki slučaj te aplikacine dovede do kraja i da se utvrdi i onaj ko je to imao i zloupotrebljavao", stava je Mektić.

Mektić je priznao da je iskoristio svoj utjecaj i pomogao pri zapošljavanju sina od sestre Slobodana Vaskovića.

"Svjestan da je to jedan oblik korupcije, da sam na neki način zloupotrijebio položaj. Taj momak je radio tri četiri mjeseca i umro u svojoj kući, ostavivši iza sebe ženu i dijete. Onda me je molio da zaposlim ženu. Nakon dva-tri mjeseca, tražio je da mu nađem posao za drugog brata što nisam htio. Od tog momenta kad sam prestao da igram za njega, odjednom sam postao narko-diler i kriminalac", zaključio je Mektić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije