Nove informacije o potrazi za nestalim mladićem iz Stoca: Heroji FUCZ-a ne gube nadu

0
Radiosarajevo.ba
Nove informacije o potrazi za nestalim mladićem iz Stoca: Heroji FUCZ-a ne gube nadu
Foto: Screenshot / Ilustracija/FUCZ

Spasiocima koji tragaju za nestalim mladićem iz Stoca danas su se pridružila još dva tima FUCZ. Radi se o pripadnicima federalne specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi sa dva čamca i potrebnom opremom i dron timu sa tri operatera i bespilotnim letjelicama koji su angažirani na temelju jučerašnjeg, novog zahtjeva civilne zaštite Stolac.

"Jutros rano, nakon izvršenih priprema i aktivnosti planiranih današnjim operativnim planom ronioci federalne specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi iz FUCZ započeli su detaljnu pretragu rijeke Bregave na mjestu na kome je pronađeno vozilo a pripadnici federalne specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi iz FUCZ sa dva raft čamca vrše pretragu rijeke Bregave nizvodno od mjesta nesreće prema ušću u rijeku Neretvu", navela je Federalna uprava civilne zaštite.

Istovremeno se potraga odvija i kopnenim putem lijevom i desnom obalom rijeke Bregave.

Konaković razgovarao sa princom Faisalom, šefom diplomatije Saudijske Arabije

Konaković razgovarao sa princom Faisalom, šefom diplomatije Saudijske Arabije

"Teren se snima i bespilotnim letjelicama (dronovima). Vodostaj rijeke koji je i dalje visok, zamućenost vode zbog koje je vidljivost loša, te brzina proticanja uveliko otežavaju potragu", naveli su iz FUCZ.

U današnjoj potrazi su, osim pripadnika Federalnih specijaliziranih jedinica i dron tima, uključeni i pripadnici stolačke policije, CZ Stolac, GSS iz Čapljine, Čitluka i Ljubuškog, DVD Stolac i veliki broj volontera, koji su većinom lokalno stanovništvo, zaključuje FUCZ

Tragedija koja je potresla BiH: Nastavlja se potraga za drugim mladićem

Tragedija koja je potresla BiH: Nastavlja se potraga za drugim mladićem

Podsjetimo, u Stocu su u noći s 11. na 12.februara nestala dvojica mladića. Naknadno je uočeno da se automobil koji su koristili sletio u Bregavu, najvjerovatnije bez utjecaja drugih vozila, odnosno da se radilo u samoslijetanju. Jučer, 13.februara je iz rijeke izvučen jedan automobil i tijelo F.S., dok je potraga na M.V. u toku, prenosi HercegovinaInfo

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije