Nove akcije MUP-a SBK: Objavljene fotografije oduzete droge

0
Radiosarajevo.ba
Nove akcije MUP-a SBK: Objavljene fotografije oduzete droge
Foto: MUP SBK / Oduzeta droga

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjebosanskog kantona tokom proteklog vikenda realizovali su dvije uspješne akcije u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga.

Akcije su izvedene na području Travnika i Bugojna.

U Travniku je akcija izvedena oko 11.45 sati u ulici Bosanska, gdje su policajci tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili kontrolu M. L. (19) iz Travnika i A. H. (20) iz Tuzle.

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

Tom prilikom A. H. je dobrovoljno predao kanabis.

Uspješnu akciju u Bugojnu, istog dana u večernjim satima, realizovali su pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a, PU i PS Bugojno, koji su na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno izvršili pretres Mercedesa, kuće i pratećih objekata, koje koristi A. Š. (35) iz Bugojna.

Prilikom pretresa pronađeno je više pvc vrećica spida i kanabisa, vaga za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz ove oblasti.

"U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom pronađene materije i predmeti su oduzeti, a protiv osumnjičenih slijedi podnošenje izvještaja o počinjenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga", saopćeno je iz MUP-a SBK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije