Nova velika akcija SIPA-e: Na radaru policije dileri droge, zaplijenjeni kokain, spid i marihuana

0
Radiosarajevo.ba
Nova velika akcija SIPA-e: Na radaru policije dileri droge, zaplijenjeni kokain, spid i marihuana
Foto: Fena / Arhiv / SIPA / Ilustracija

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas, 3. oktobra, u sklopu operativne akcije "Tragač" na području Lončara, Donjeg Žabara, Pelagićeva, Čović Polja, Odžaka i Brčko ditrikta Bosne i Hercegovine započeli su pretrese stambenih objekata i pokretnih stvari na šest lokacija.

Prema prvim informacijama, na radaru istražitelja su dileri droge.

Prilikom pretresa do sada je oduzeto oko sedam kilograma marihuane, 12 paketića spida, oko 500 grama kokaina, 50 stabljika marihuane, oko 4.500 KM, 2.065 eura te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno krivično djelo.

Zvizdić i Ademović u Istanbulu: Važni razgovori o rezoluciji o Srebrenici s turskim liderima

Zvizdić i Ademović u Istanbulu: Važni razgovori o rezoluciji o Srebrenici s turskim liderima

"Aktivnosti se provode zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", saopćeno je iz SIPA-e.

Pretresi se vrše po nalozima Okružnog suda u Doboju a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Doboj, a u saradnji sa Graničnom policijom Bosne i Hercegovine, Ministarstvom unutrasnjih poslova Republike Srpske i Policijom Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

"O konačnom ishodu operativne akcije "Tragač" javnost će biti informisana naknadno", zaključuje se u saopćenju SIPA-e.

Podsjetimo, pripadnici SIPA-e danas su krenuli u realizaciju operativne akcije "Plug" na području Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona i općine Srebrenica. Započeli su pretrese stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari na 17 lokacija.

Navedene aktivnosti provode se zbog sumnje da su počinjena krivična djela organizovani kriminal, nedozvoljen promet akciznih proizvoda, nedozvojeno skladištenje robe, krijumčarenje i zloupotreba službenog položaja.

U ovoj akciji, u kojoj su na meti šverceri akciznim proizvodima, uhapšeno je 12 osoba.

Sumnja se da je izvršenjem krivičnih djela nanesena šteta po budžet Bosne i Hercegovine u iznosu od najmanje 750.000 konvertibilnih maraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije