SIPA izvršava pretres u Sarajevu zbog sumnje na krijumčarenje ljudi

0
Radiosarajevo.ba
SIPA izvršava pretres u Sarajevu zbog sumnje na krijumčarenje ljudi
Foto: Fena / Arhiv / SIPA / Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su danas, 28. septembra postupajući po usmenom nalogu Suda Bosne i Hercegovine, izvršili pretres jednog stambenog objekta na području Sarajeva.

Pretres je izvršen zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine i to Organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijuičarenje migranataB, krijumčarenje ljudi i neovlašten promet oružjem i vojnom opremom.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti jedna puška sa optičkim nišanom, vojna oprema, gumeni čamac, pasoši kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Željko Komšić: Stari Grad je vijekovima simbolizirao centar Bosne i Hercegovine

Željko Komšić: Stari Grad je vijekovima simbolizirao centar Bosne i Hercegovine

Na licu mjesta zatečeno je jedno lice, strani državljanin, koje je nezakonito boravilo u Bosni i Hercegovini, nakon čega je predato u nadležnost Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti provedene su pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine i u saradnji sa Službom za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine, navedeno je u sapćenju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije