Nina i Zvezdana sve priznale: Detalji istrage nakon akcije u striptiz baru u BiH

3
Radiosarajevo.ba
Nina i Zvezdana sve priznale: Detalji istrage nakon akcije u striptiz baru u BiH
Print Screen / Uhapšeno 11 osoba

Vlasnik striptiz kluba "Karibik dens" Lari Ž. i dvije djevojke iz Banja Luke koje su uhapšene u akciji Dolar zbog sumnje da su se bavile prostitucijom pušteni su danas da se brane sa slobode. 

Četiri djevojke iz Srbije predate su Terenskom uredu za strance u BiH, a Nezavisne saznaju da će im najvjerovatnije biti izdat nalog o protjerivanju. 

Ista sudbina vjerovatno čeka i dvojicu od četiri uhapšena državljanina Slovenije koji su također predati Terenskom uredu za strance u BiH. 

Larija Ž. policija tereti za navođenje na prostituciju i nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije jer je klub radio poslije 23 sata. Njegov advokat Marko Mikeš kazao je da je puštanje na slobodu njegovog klijenta bilo za očekivati jer nema dokaza protiv njega da je počinio djela za koja ga terete. 

Tri od šest djevojaka su prema nepotvrđenim informacijama priznale da su se bavile prostitucijom dok ostale to negiraju. Krivicu su u policiji priznale Zvezdana D. i Nina K. iz Srbije odnosno Adna M. iz Banja Luke. Nina Š. iz Banja Luke odnosno Marta V. i Ana S. iz Srbije tvrde da se nisu bavile prostitucijom. 

Akcija Dolar izvedena je je u petak malo prije ponoći i u njoj je bilo uhapšeno ukupno 11 osoba, a akcija je izvedena u cilju otkrivanje prostitucije i neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Od četiri državljanina Slovenije koja su zatečena i uhapšena trojica su bila pozitivna na kokain. Kod Bernarda Ć. pronađena je manja količina kokaina. Njegovi sunarodnjaci su odranije poznati policiji, a jedan će biti sankcionisan zbog ometanja službenog lica. 

U Policijskoj upravi Banja Luka ističu da će protiv jedne osobe uhapšene u akciji Dolar biti podnesen izvejštaj nadležnom tužilaštvu dok ih je pet prekršajno sankcionisano.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije