Pogledajte akciju "Dolar" u BiH u kojoj su uhapšene djevojaka zbog prostitucije

2
Radiosarajevo.ba
Pogledajte akciju "Dolar" u BiH u kojoj su uhapšene djevojaka zbog prostitucije
PrtScr / Akcija "Dolar" u Banjoj Luci

U akciji "Dolar" koju su izveli policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, uhapšeno je šest djevojaka zbog prostitucije.

One su zatečen u lokalu hotela u Banjoj Luci, a priznale su da su novac u gotovini, koji je kod njih pronađen, zaradile prostitucijom.

One su radile kao plesačice, od čega su dvije Banjalučanke, a preostale četiri iz Srbije, s tim što nisu prijavile boravak u Banjoj Luci.

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, u toku prethodne noći, realizovali su operativnu akciju kodnog naziva "Dolar", a koja je usmjerena na otkrivanje prostitucije i neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Izvršena je operativno taktička radnja racija u ugostiteljskom objektu u Banjoj Luci vlasništvo L. Ž. iz Prnjavora.

L. Ž. je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela "Navođenje na prostituciju" i "Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije".

U okviru ovih aktivnosti lišena su slobode i lica inicijala A. M. i N. Š. iz Banje Luke,  M. V., A. S., Z. D. i N. К. iz Republike Srbije zbog osnova sumnje da su za novac pružali seksualne usluge u ugostiteljskom objektu.

Кod navedenih lica pronađena je i oduzeta određena količina novca.

Slobode su lišena i četiri državljana Republike Slovenije i to lica B. Ć. kod kojeg je pronađena određena količina bjele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Кokain", M. S., A. D. i M. F. za koje je izvršenim testiranjem utvrđeno da su pozitivni na prisustvo opojne droge kokain.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije