Šefica Pošte u Gornjem Rahiću opet optužena za krađu novca

Radiosarajevo.ba
Šefica Pošte u Gornjem Rahiću opet optužena za krađu novca
Radio Brčko / Tužilaštvo Brčko distrikta

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je još jednu optužnicu protiv G.D. (58) zbog sumnje da je kao šefica Pošte Gornji Rahić prisvajanjem novca povjerenog u službi počinila krivično djelo pronevjere.

Optužnicom potvrđenom pred Osnovnim sudom Distrikta ona je optužena da je novac od uplata za poštanske usluge zadržavala za sebe pribavivši tako sebi protivpravnu imovinsku korist.

"Optuženoj se stavlja na teret da je kao šefica pošte u G. Rahiću, pri JP BH POŠTA, zadržala za sebe novac koji je primila po osnovu sedam pojedinačnih uplata fizičkih lica. Ona je potvrde o plaćanju ovjeravala žigom i predavala korisnicima usluga kao potvrdu o urednom plaćanju, a zatim je taj zaprimljeni novac u ukupnom iznosu od blizu 500,00 KM zadržala za sebe - navodi se u optužnici", navedeno je iz Tužilaštva BD. 

S tim u vezi, protiv G.D. je podignuta optužnica za krivično djelo pronevjere iz člana 378 stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH za koje je zaprijećena kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina godina. Nakon prosljeđivanja Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH optužnica je u fazi prethodnog saslušanja u cjelosti potvrđena.

Ovo je druga optužnica kojom se G.D. tereti za pronevjeru novca pošte u Gornjem Rahiću. Podsjetimo, u septembru prošle godine ona je optužena da je zadržala za sebe novac po osnovu više od tri stotine pojedinačnih uplata fizičkih lica u ukupnom iznosu od 16.860,86 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije