Nevjerovatno: Dvojica muškaraca iz Jablanice i Mostara glumili policajce pa opljačkali Ukrajinca

2
Radiosarajevo.ba
Nevjerovatno: Dvojica muškaraca iz Jablanice i Mostara glumili policajce pa opljačkali Ukrajinca
Foto: Anadolija / MUP HNK / Ilustracija

Odjel kriminalističke policije PU Konjic, radeći na prevenciji i suzbijanju teških kriminalnih djela, uhapsio je dvije osobe iz Mostara i Jablanice koje su sumnjiče da su, predstavljajući se kao policijski službenici, državljaninu Ukrajine ukrali novac, mobitel te još nekoliko predmeta iz vozila.  

Uhapšeni su A.K. (1984.) iz Jablanice, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo 'razbojništvo' i 'posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga' te M.K. (2002.) iz Mostara zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo 'razbojništvo'.

Osumnjičeni se terete da su 17. septembra ove godine izvršili razbojništvo nad ukrajinskim državljaninom u blizini tunela Klin, magistralna cesta M-17, općina Jablanica, saopćeno je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Dok se ukrajinski državljanin odmarao u svom vozilu, dodaju iz policije, osumnjičeni su se predstavili kao policijski službenici i tom prilikom mu otuđili određen iznos novca, mobitel marke "Xaomi Redmi 13C", te još predmeta iz vozila.

Pretresom porodične kuće i pratećih objekata osumnjičenog A.K. u Jablanici, pronađena je određena količina praškaste materija koja asocira na opojnu drogu "Speed", pribor za preradu droge, bankovna krtica Unicredit banke, te predmeti koji potiču iz izvršenog krivičnog djela. 

Protiv osumnjičenih bit će podnesen Izvještaj o počinjenom KD nadležnom tužilaštvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije