Neum: Pijan prijetio da će baciti bombu, pa ga sugrađani ranili dva puta

Fena
Neum: Pijan prijetio da će baciti bombu, pa ga sugrađani ranili dva puta
Osoba inicijala E. Dž. (1981.) uhapšena je u Neumu zbog sumnje da je ranila osobu inicijala B. B. (1973.), jer je u alkoholiziranom stanju i s nožem u rukama prijetio vlasnicima kuće u ulici Dalmatinska u Neumu, prijetio da će baciti bombu.

Kako je saopćeno iz MUP-a HNK-a, policijskim službenicima PS Neum obratila se F. Dž. (1950.) iz Neuma i prijavila da je pred kuću njene kćerke, u ulici Dalmatinska, došao pijan B. B. iz Neuma, koji im je prijetio.

"Na mjesto događaja odmah su izašli policijski službenici i priveli osobu B. B. u policijsku stanicu, gdje je primijećeno da ima prostrijelne rane na potkoljenicama obje noge, zbog čega je kasnije prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar", saopćeno je iz MUP-a HNK-a.

Zbog ranjavanja B. B. uhapšena je i osoba E. Dž., pod sumnjom da je upotrebom vatrenog oružja nanijela povrede svom sugrađaninu.

O svemu su upoznati tužilac i odjel krim. policije, te se poduzimaju sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije