Nesreća tokom policijske vježbe: Ručna šok bomba oštetila automobil u Banjoj Luci

5
Radiosarajevo.ba
Nesreća tokom policijske vježbe: Ručna šok bomba oštetila automobil u Banjoj Luci
Foto: PU Banja Luka / Ilustracija

Tokom policijske vježbe, održane večeras u Banjoj Luci, upotrijebljena je ručna šok bomba, te je oštećeno parkirano vozilo.

Kako je rekla Milana Stojanović, portparol Policijske uprave Banjaluka, za portal Nezavisne novine, ovoj upravi je večeras oko 18.55 prijavljeno da je da je u Banjaluci u Ulici Mladena Stojanovića oštećen prozor na parkiranom vozilu marke Dacia.

“Na licu mjesta izvršen je uviđaj, kojom prilikom je utvrđeno da je tokom realizacije vježbe pripadnika MUP-a RS, upotrijebljena jedna ručna šok bomba, kojom prilikom je došlo do oštećenja navedenog vozila”, navela je Stojanović.

Vozači, oprez: I danas gužve na graničnim prijelazima, evo gdje se najduže čeka

Vozači, oprez: I danas gužve na graničnim prijelazima, evo gdje se najduže čeka

O događaju je, prema njenim riječima, obaviješten dežurni tužilac koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela.

"Također obavještavamo građane da prilikom izvođenja vježbe nije korištena manevarska municija niti druga pirotehnička sredstva", navodi Stojanović.

Vježba Specijalne antiterorističke jedinice MUP RS je održana u i oko parka Mladen Stojanović. Prilikom vježbe, pod još...

Posted by Gerila.info on Friday, February 23, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije