Nema ženske bande, djevojčica slomila ruku u igri: Mostarski MUP završio istragu

Radiosarajevo.ba
Nema ženske bande, djevojčica slomila ruku u igri: Mostarski MUP završio istragu
Foto: Ilustracija / Nasilje među djecom
Ne postoji ženska ulična banda, a djevojčica koja je ozlijeđena, slomila je ruku u igri, tvrdi MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Naime, Policijska uprava Mostar formirala je operativnu grupu u cilju utvrđivanja navoda iz anonimnog pisma koje je poslano školama i institucijama.

''Odjel kriminalističke policije Policijske uprave Mostar dana 12.4.2018. godine dobio je anonimnu predstavku, u kojoj se navodi postojanje ženske ulične bande naziva UB9, koja fizički i psihički zlostavlja drugu djecu. Operativnim provjerama na terenu nisu pronađene indicije niti činjenice kojima bi se potvrdili navodi iz anonimne predstavke'', navodi se u saopćenju policije.

Navedeno je kako su obavljeni razgovori s rukovoditeljima osnovnih škola i stručnim osobama pedagozima, identificirana je povrijeđena učenica i njena vršnjakinja, obavljen je razgovor s njima i njihovim roditeljima.

''Ovim radnjama je utvrđeno da se radi o djeci uzrasta do 14 godina, djevojčica je lakše povrijeđena u igri s vršnjakinjom i ne postoji organizirana grupa kako je navedeno u predstavci. O ishodu provjere PU Mostar je dostavila izvještaj Centru za rad i socijalnu zaštitu Grada Mostara'', navedeno je u saopćenju iz MUP-a HNK-a.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije