Tužilaštvo KS-a obustavilo istragu protiv sestre Dženana Memića

Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo KS-a obustavilo istragu protiv sestre Dženana Memića
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Arijana Memić
Sestra Dženana Memića, Arijana Memić, objavila je na Facebook profilu akt iz Tužilaštva KS-a u kojem stoji da se protiv nje obustavlja istraga.

Navodi se da je to urađeno zbog nedostatka dokaza da su osumnjičeni počinili krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i sprečavanje dokazivanja.

Arijana Memić je objavila i komentar: "Gdje si Alisa? Sjećaš li se? Jeste li se uplašili da će Alisa biti ispitana?! Da će morati reći ko je i kako ubio našeg Dženana?!".

"Istraga će ponovo biti otvorena ako se dobiju nove činjenica i okolnosti koje ukazuju da postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni učinili krivično djelo koje im se stavlja na teret", navodi se dodatno u dokumentu.

Inače, u Kantonalnom sudu u Sarajevu vodi se proces protiv Ljube i Bekrije Seferović.

Seferovićima se sudi zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja i za krivično djelo neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći i krivično djelo sprečavanje dokazivanja, a u slučaju smrti Dženana Memića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije