Nastavak policijske akcije u Sarajevu: Nova hapšenja zbog iznude, ima i maloljetnih

2
Radiosarajevo.ba
Nastavak policijske akcije u Sarajevu: Nova hapšenja zbog iznude, ima i maloljetnih
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Ilustracija, na fotografiji nije događaj iz teksta

Sarajevska policija nastavila je s hapšenjem osoba koje su osumnjičene za iznudu novca od Sarajlije.

Podsjetimo, sve je počelo 10. februara kada su sarajevski policajci izveli munjevitu akciju u kojoj je "pala" grupa koja je iznudila novac, a danas nam iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo stižu nove informacije o slučaju:

"Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo su nastavljajući rad na rasvjetljavanju krivičnog djela iz člana 340. (Udruživanje radi činjenja krivičnih djela), a u vezi sa krivičnim djelom iz člana 295. (Iznuda) KZ F BiH, izvršenog u prethodnom periodu na štetu A.A. iz Sarajeva, 14. februara 2022.godine uhapsili: M.F., rođen 1997. godine u Bugojnu, B.B., rođen 2002. godine u Sarajevu, K.Z., rođen 1999. godine u Berlinu, svi nastanjeni u Sarajevu i jedno maloljetno lice, nastanjeno u Sarajevu, dok je za još jednim licem raspisana potraga.

Teatarski projekt koji uključuje osobe s invaliditetom: 'Svijet mogućnosti' premijerno u NPS

Teatarski projekt koji uključuje osobe s invaliditetom: 'Svijet mogućnosti' premijerno u NPS

Navedena lica su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Danas, 15. februara, osumnjičeni će uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu".

Prethodno smo saznali kako je A.A. 7. februara prijavio slučaj Odjeljenju za imovinske delikte, Sektora kriminalističke policije MUP-a KS.

Policajci su, poduzimajući planske aktivnosti, potom uhapsili D. B. (19), iz Sarajeva i njegovog vršnjaka i sugrađanina N. H. (19). Interesantno je da su  i tada privedena tri maloljetnika, također nastanjena u Sarajevu. Svi se sumnjiče za krivično djelo iznuda.

Osumnjičeni su u proteklom periodu od A. A. iz Sarajeva iznudili veću sumu novca. Prilikom pretresa kod N. H. je tada pronađen i oduzet pištolj za koji ne posjeduje odobrenje nadležnog organa, dok je kod jednog maloljetnika pronađena i oduzeta veća suma novca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije