Nastavak akcije 'Regina': Uhapšene još četiri osobe

1
Radiosarajevo.ba
Nastavak akcije 'Regina': Uhapšene još četiri osobe
Foto: SIPA / Ilustracija

U nastavku operativne akcije "Regina" (jug) policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu u četvrtak, 18.08.2022. godine izvršili su pretres stambenih objekata, lica i pokretnih stvari na području Čapljine, Gruda i Ljubuškog.

Slobode su lišena četiri lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela "Organizovani kriminal" iz člana 250. stav (2) Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, a u vezi sa krivičnim djelom "Nedozvoljeni promet akciznih proizvoda" iz člana 210a. stav (1) Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Velika akcija SIPA-e: Pretresi na osam lokacija, uhapšeno sedam osoba

Velika akcija SIPA-e: Pretresi na osam lokacija, uhapšeno sedam osoba

"Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku i to: 4 270 kutija cigareta koje nisu obilježene kontrolnim i poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine i šest mobilnih telefona sa pripadajućim SIM karticama", navodi se u saopćenju.

Operativna akcija je realizovana po Naredbama Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjh poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona i Ministarstva unutrašnjh poslova Zapadno-hercegovačkog kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije