Velika akcija SIPA-e: Pretresi na devet lokacija, uhapšene tri osobe

0
Radiosarajevo.ba
Velika akcija SIPA-e: Pretresi na devet lokacija, uhapšene tri osobe
Foto: SIPA / Pripadnici SIPA-e / Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (03.08.2022. godine) na području Sarajeva, Kreševa, Gruda i Širokog Brijega realizovali operativnu akciju „Hilux“ i izvršili pretrese stambenih objekata i pokretnih stvari na devet lokacija.

Slobode su lišena tri lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Nedozvoljen promet akciznih proizvoda“, propisano Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Lica lišena slobode su sprovedena u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Aljoša Čampara: 'Dodik nama ne može prijetiti'

Aljoša Čampara: 'Dodik nama ne može prijetiti'

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti  koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku i to 2500 kilograma duvana u listu, 300 kilograma rezanog duvana i jedna mašina za rezanje duvana.

Pretresi su realizovani po usmenom nalogu Suda Bosne i Hercegovine  i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Upravom za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine i Ministrstvom unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije