Nastavak akcije 'Regina': Uhapšene dvije osobe

0
Radiosarajevo.ba
Nastavak akcije 'Regina': Uhapšene dvije osobe
Fena / Foto arhiva/SIPA

U nastavku operativne akcije kodnog naziva "Regina" policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su jučer, 22. marta, uhapsili dvije na području Konjica osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo "nedozvoljen promet akciznih proizvoda".

"Po usmenom nalogu Suda Bosne i Hercegovine, pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine i u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova HNK, izvršen je pretres putničkog motornog vozila, koje su koristile ove osobe.

Tom prilikom je otkriveno i privremeno oduzeto oko 1.000 kutija cigareta koje nisu obilježene kontrolnim i poreskim markicama na način propisan poreskim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Uhapšeni su sprovedeni u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih. O njihovom daljem statusu odlučivat će postupajući tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine", navodi se u saopćenju SIPA-e.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije