Napao Sarajku, vukao je po zemlji i opljačkao: Dobio je 3 i po godine zatvora

8
Radiosarajevo.ba
Napao Sarajku, vukao je po zemlji i opljačkao: Dobio je 3 i po godine zatvora
Foto: Dnevni avaz / Kristijan Matulović

Nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivice, Kantonalni sud u Sarajevu proglasio je krivim Kristijana Matulovića zbog krivičnog djela razbojništvo.

Osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od tri godine i šest mjeseci.

Osuđen je da je 8. decembra 2020. godine oko 17 sati i 30 minuta u Općini Centar prišao ženskoj osobi koja se kretala ulicom i počeo joj otimati ceker iz ruke.

Uhvatio je za lijevo rame, te je oborio na tlo po kojem je vukao, nanijevši joj teške tjelesne povrede.

U cekeru koji je oteo, nalazile su se, između ostalog, dvije bankovne kartice i novac u iznosu od 116,00 KM. S bankovnog računa oštećene je nedugo nakon počinjenog razbojništva podigao novac u iznosu od 270,00 KM.

Napadnuta je N.Z. iz Sarajeva, a razbojništvo se dogodilo u 17.30 sati kada ju je Matulović presreo u ulici Braće Begića.

"Prilikom pada oštećena je povrijeđena, a ljekarska pomoć joj je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede", saopćeno je tada iz MUP-a KS.

Matulović je nakon napada pobjegao.

U potrazi za Matulovićem, policija je tu noć u ulici Nusreta Šišića Dede pronašla Z.S. (41) koja je bila u društvu s Kristijanom te policiji nije prijavila krivično djelo.

Braća Matulović, inače, dobro su poznati policiji po krađama, razbojništvima i nasilničkom ponašanju.

Kristijana je policija hapsila više puta. Još kao maloljetnik je pokušao opljačkati muškarca u naselju Koševsko Brdo, ali je naišao na otpor i došlo je do fizičkog sukoba u kojem je izvukao deblji kraj pa je završio u bolnici s lakšim povredama.

Teško je povrijeđen i u junu 2015. godine, kada ga je u Zavodu za mušku djecu i omladinu Hum u Sarajevu pretukao 19-godišnji Vladimir Vasiljević. Obojica su u to vrijeme bili štićenici ove ustanove, gdje su upućeni na izdržavanje mjere preodgoja zbog više ranije počinjenih krivičnih djela.

Teško je pretučen i u martu 2017. godine kada su ga na tramvajskoj stanici na Čengić-Vili pretukle dvije nepoznate osobe. Tada je zadobio teške povrede glave i lica zbog čega je jedno vrijeme proveo na liječenju na Klinici za neurohirurgiju KCUS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije