Nakon što je u Sarajevu brutalno pretučena mlada doktorica: Evo šta su nam iz MUP-a rekli o slučaju

5
L. M.
Nakon što je u Sarajevu brutalno pretučena mlada doktorica: Evo šta su nam iz MUP-a rekli o slučaju
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Policija (Ilustracija)

U četvrtak 21. septembra, 2023. godine u sarajevskom naselju Dobrinja brutalno je pretučena mlada doktorica i specijalistkinja estetske rekonstruktivne hirurgije.

"Taj čovjek je čuvar garaža na Dobrinji i ja veći duži period koristim tu garažu. On me je napao, zatvorio je garažu da ne mogu da uđem. I zatim me brutalno pretukao. Imam frakturu očne kosti i frakturu jagodične kosti", kazala je doktorica za portal Vijesti.ba, koja tvrdi da ju je ponovo pokušao napasti:

"Ja sam u ponedjeljak otišla s rođakom do te garaže. I ja kako ne vidim, zbog hematoma, prišla sam garaži i onda je iz nje izašla osoba koja me je pretukla. I on je ponovo krenuo prema meni, ali se uplašio kada je vidio mog rođaka. Uplašio se i zatvorio u kućicu i pozvao policiju."

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

Agonija i patnja se nastavila nakon ovog brutalnog napada jer je ona dobila sepsu oka, spašavali su joj život. Za Hayat je kazala da nasilnik, koji je vjerovatno uposlenik KJKP Rad, nije dobio kaznu, nije sankcionisan. 

Portal Radiosarajevo.ba jučer je kontaktirao Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo povodom ovog slučaja, a odgovor smo dobili danas.

Njihov odgovor objavljujemo u cijelosti:

Na Dobrinji brutalno pretučena doktorica, dobila sepsu oka: "Sve su htjeli zataškati"

Na Dobrinji brutalno pretučena doktorica, dobila sepsu oka: "Sve su htjeli zataškati"

"Dana 02. oktobra 2023. godine, u službene prostorije PU Novi Grad pristupila je D.V. iz Sarajeva, koja je tom prilikom prijavila da je dana 21. septembra 2023. godine oko 9.10 sati, dok se nalazila u garaži KJKP "Rad" u ulici Sulejmana Filipovića bb, općina Novi Grad fizički napadnuta od strane uposlenika navedene garaže.

Građanka D.V. je izjavila da je usljed tog napada zadobila povrede, te da je konstatovano da je riječ o teškim tjelesnim povredama.

Na ove okolnosti, sa prijaviteljicom je obavljen intervju i sačinjen zapisnik o prijemu usmene prijave i zapisnik o saslušanju svjedoka, na okolnosti krivičnog djela "Teška tjelesna povreda" iz člana 172. stav 1. KZ FBIH, o čemu je obaviješten dežurni tužilac KTKS.

Poduzimajući operativno-taktičke mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja i dokumentovanja navedenog krivičnog djela, policijski službenici su došli do saznanja da se vezu s izvršenjem ovog djela može dovesti 53-godišnji M.Z. iz Sarajeva. U službenim prostorijama PU Novi Grad na ovim licem je izvršena kriminalistička obrada, te sačinjen zapisnik o saslušanju osumnjičenog na okolnosti krivičnog djela 'Teška tjelesna povreda'. U cilju dokumentovanja ovog djela, saslušana su i dva svjedoka.

Policijski službenici PU Novi Grad su Kantonalnom tužilaštvu KS dostavili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije