Na Dobrinji brutalno pretučena doktorica, dobila sepsu oka: "Sve su htjeli zataškati"

7
Radiosarajevo.ba
Na Dobrinji brutalno pretučena doktorica, dobila sepsu oka: "Sve su htjeli zataškati"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Hitna pomoć / Ilustracija

U četvrtak 21. septembra, 2023. godine u sarajevskom naselju Dobrinja brutalno je pretučena mlada doktorica i specijalista estetske rekonstruktivne hirurgije.

"Taj čovjek je čuvar garaža na Dobrinji i ja veći duži period koristim tu garažu. On me je napao, zatvorio je garažu da ne mogu da uđem. I zatim me brutalno pretukao. Imam frakturu očne kosti i frakturu jagodične kosti", kazala je doktorica za portal Vijesti.ba.

Kaže da ju je ponovo pokušao napasti.

Denis Bećirović nastavlja diplomatsku ofanzivu: Evo gdje putuje sada

Denis Bećirović nastavlja diplomatsku ofanzivu: Evo gdje putuje sada

"Ja sam u ponedjeljak otišla s rođakom do te garaže. I ja kako ne vidim, zbog hematoma, prišla sam garaži i onda je iz nje izašla osoba koja me je pretukla. I on je ponovo krenuo prema meni, ali se uplašio kada je vidio mog rođaka. Uplašio se i zatvorio u kućicu i pozvao policiju", rekla je povrijeđena doktorica.

Agonija i patnja se nastavila nakon ovog brutalnog napada jer je ona dobila sepsu oka, spašavali su joj život.

Za Hayat je kazala da nasilnik, koji je vjerovatno uposlenik KJKP Rad, nije dobio kaznu, nije sankcionisan. 

"Kada sam pretučena, policija mi je rekla da parkiram auto. Od strah i stresa ja sam tako vozila da je moja tablica spala. Pisali su mi kaznu 100 KM. Zbog toga su mi dali otkaz u garaži", kazala je.

Pretučena doktorica
Foto: Hayat: Pretučena doktorica

Navodi kako je zvala kriminalističku službu, ali oni su joj rekli da nazove Kantonalno Tužilaštvo. Kaže kako je njen slučaj policija zataškala.

"Shvatila sam da to nije došlo ni do inspektora. Kada su me vidjeli kako izgledam oni su krenuli da pitaju, jer im nije bilo jasno kako niko nije reagovao. Oni su to htjeli zataškati. Policija na Dobrinji. Bojim se za svoju bezbjednost, nije priveden na saslušanje. Tužilaštvo se ne javlja. Policija na Dobrinji nije inspektorima ni prijavila slučaj, dok me načelnik policije nije pozvao da dam izjavu, i to nakon operacije. Bila sam sva ošamućena", kazala je.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo su za Radiosarajevo.ba kazali da je osumnjičeni pronađen, identifikovan i da je protiv njega podnesena krivična prijava.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije