MUP KS / Nakon napada u ambulanti u Buča Potoku, oglasila se i policija

11. 03. 2021. u 09:43:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Nezadovoljni pacijent napravio je dramu preksinoć u ambulanti u Buča Potoku, oko 18.30 sati, kada je polomio portal i napao dvije medicinske sestre.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) potvrdili su informaciju da se u ovoj ambulanti dogodio incident.

"Imamo evidentiran da je 9. marta u 18.30 sati polomljen i polupan improvizovani portal u ambulanti u Buća Potoku. Policija radi na provjeri identiteta i sankcionisanju izvršioca", kazao je za portal Radiosarajevo.ba dežurni iz MUP-a KS. 

Snimak nakon incidenta na svom Facebook profilu objavio je predsjednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu Kantona Sarajevo (KS) Jasmin Avdović.

"Pacijent je napao kolegicu fizički i drugoj je na glavu sručio zaštitni šalter i polomio ga. Sve zbog telefonske opcije (Call Centra) jer nije uspio uspostaviti vezu sa njima, a one su upravo razgovarale na telefon sa drugim pacijentima. Ovo se sve, kao novi-stalni problem, dešava od kada je uvedena telefonska linija Covid i automatski prebacuju pozive tamo, a tamo u slučaju zauzeća, dobiju automatski generisane upute da su svi zauzeti i da se jave kasnije ili ostave podatke kako bi njih kasnije neko kontaktirao, nakon čega muzika svira...

Zdravlje i život su nam svima ugroženi, bez ulaska u temu razumijevanja nezadovoljstva koje korisnici naših usluga imaju, međutim, kao i na ovom primjeru, nikada ne odgovara ili nastrada onaj/oni koji su za to odgovorni, već uvijek oni koji se ni za šta ne pitaju, a svoj posao rade maksimalno požrtvovano i savjesno...", napisao je između ostalog u opisu videa Avdović.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (7)