Na području Posušja spriječeno krijumčarenje 16 migranata

0
Radiosarajevo.ba
Na području Posušja spriječeno krijumčarenje 16 migranata
Foto: GPBiH / Granična policija BiH spriječila krijumčarenje 16 migranata

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Gorica u ponedjeljak su spriječili krijumčarenje 16 stranih državljana u graničnom pojasu na području Posušja.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora državne granice i kontrolom putničkog motornog vozila VW - kombi, bh. nacionalnih oznaka, kojim je upravljao A.B. (1993.), državljanin Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo "krijumčarenje osoba", o navedenom događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, prema čijoj je naredbi vozač ispitan u svojstvu osumnjičenog, a vozilo i drugi dokazni materijali privremeno oduzeti.

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

Protiv osumnjičenog A. B. Tužilaštvu BiH bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "krijumčarenje osoba".

Za 11 stranih državljana je utvrđeno da se radi o državljanima Republike Turske, dok njih pet nije posjedovalo identifikacione dokumente te su u upitnicima za migrante izjavili da dolaze iz Sirije.

O događaju su obaviješteni i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH.

U toku je daljnji rad na ovom slučaju, stoji u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije