Hapšenje kod Zvornika: Afganistanci i Iranci u čamcu krijumčarili migrante

1
Radiosarajevo.ba
Hapšenje kod Zvornika: Afganistanci i Iranci u čamcu krijumčarili migrante
Foto: GP BiH / Migranti / Ilustracija

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Zvornik u utorak, 22. augusta,u mjestu Meterize na području Zvornika spriječili su krijumčarenje osam osoba afroazijskog porijekla.

Nakon što su prilikom nadzora državne granice i uz korištenje specijalističke opreme uočili čamac iz bh. entiteta RS koji je plovio rijekom Drinom prema Bosni i Hercegovini, pripadnici Jedinice GPBiH Zvornik zaustavili su čamac u kojem se nalazilo deset osoba afroazijskog porijekla, saopćeno je iz GPBiH.

O ovom događaju obaviješten je dežurni tužitelj Tužilaštva BiH i prema njegovoj naredbi, dvije osumnjičene osobe koje su upravljale čamcem (po izjavi državljani Afganistana i Irana) uhapšeni su i uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje osoba bit će predane tužitelju Tužilaštva BiH.

EU parlamentarci poručili uglednim kompanijama: "Prestanite se reklamirati u Vučićevim medijima"

EU parlamentarci poručili uglednim kompanijama: "Prestanite se reklamirati u Vučićevim medijima"

Čamac i drugi dokazni materijali privremeno su oduzeti. Preostalih osam krijumčarenih osoba, među kojima je bilo i maloljetnih osoba, izjavile su da dolaze iz Afganistana i bit će saslušane u svojstvu svjedoka uz pomoć ovlaštenog prevoditelja. U toku je daljni rad na ovom slučaju.

U navedenom događaju pripadnicima GPBiH podršku su pružili pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu koji ovoj policijskoj agenciji pružaju ispomoć u nadzoru državne granice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije