Migranti preživjeli horor u šumi u BiH: Pretučeni i opljačkani, pobjegli u Hrvatsku

3
Fena
Migranti preživjeli horor u šumi u BiH: Pretučeni i opljačkani, pobjegli u Hrvatsku
Foto: Granična policija BiH / Migranti / Ilustracija

Karlovačka Policijska uprava proslijedit će policiji Bosne i Hercegovine krivične prijave devetoro ilegalnih migranata, koje je u petak, 12. augusta, na području BiH fizički napala i opljačkala skupina nepoznatih muškaraca, objavila je u ponedjeljak, 14. augusta, karlovačka policija.

Među napadnutim migrantima u BiH 22-godišnji Afganistanac je u lošem fizičkom stanju s vidljivom povredom glave.

U saopćenju PU karlovačka navodi kako su u petak, 11. augusta poslijepodne, prilikom zaštite državne granice Republike Hrvatske policajci zatekli na području općine Cetingrad, devet stranih državljana koji su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske.

Stiglo pojašnjenje: Zašto je pojačano kretanje vozila EUFOR-a na putevima i prugama širom BiH

Stiglo pojašnjenje: Zašto je pojačano kretanje vozila EUFOR-a na putevima i prugama širom BiH

Kriminalističkim istraživanjem policajci su utvrdili da su migrante u šumi na teritoriju Bosne i Hercegovine presrela četvorica nepoznatih muškaraca i napali ih.

"Uz primjenu fizičke sile, verbalne prijetnje te prijetnje vatrenim i hladnim oružjem, otuđili su im novac, mobitele, torbe s odjećom i drugo”, saopćeno je iz tamošnje policije.

Nakon počinjenog krivičnog djela "skupina muškaraca ih je odvela do napuštene kuće, odakle su migranti uslijed spleta okolnosti pobjegli i pješice krenuli prema Republici Hrvatskoj", dodaje se u saopćenju.

Iz karlovačke policije najavljuju međunarodnu policijsku saradnju vezano za ovaj slučaj.

Svi su ilegalni migranti, strani državljani, od Republike Hrvatske zatražili međunarodnu zaštitu, odnosno azil, prenosi Hina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije