Na mjestu zločina kod Visokog: Novi detalji teške porodične tragedije

Radiosarajevo.ba
Na mjestu zločina kod Visokog: Novi detalji teške porodične tragedije
Foto: Radiosarajevo.ba / Stravičan zločin kod Visokog

U mjestu Topuzovo Polje kod Visokog u popodnevnim satima došlo je do obračuna u kojem je jedna osoba smrtno stradala, a troje ranjeno potvrdili su za Radiosarajevo.ba iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničkodobojskog kantona.

Stravičan zločin kod Visokog: Jedna osoba ubijena, troje ranjeno

"Ženska osoba je izvršilac i lišena je slobode. Nakon uviđaja bit će poznato više detalja", kazali su iz MUP-a.

Kako saznajemo, ženska osoba I. H. usmrtila je jetrvu M. H. (1965), a ranila je djevera T. H., te Dž. H. i N. H. 

Kako smo nezvanično saznali na mjestu događaja, zločin se desio nakon što se prošle sedmice u porodici dogodilo samoubistvo. Navodno je sin žene koja je danas počinila zločin izvršio samoubistvo, zbog čega se nastale napetosti unutar porodice, a čak se spominjala i crna magija(?!)...

Danas su se porodice skupile kako bi ponovo raspravile o svemu, no nakon žestoke svađe, žena koja je osumnjičena da je počinila zločin otišla je po pištolj. Tragedija se dogodila poslije, a među ranjenim je navodno i drugi sin žene koja se sumnjiči za napad.

"U Hitnu pomoć javile su se tri osobe sa ranama zadobijenih iz vatrenog oružja. Jedna osoba je prevezena na KUM u Sarajevo, dok su druge dvije osobe prevezene na Urgentni centar Kantonalne bolnice u Zenici", rekli su za Radiosarajevo.ba iz dežurne ekipe Hitne pomoći u Visokom. 

Uviđaj na mjestu događaja je u toku, nakon čega će biti poznato više informacija o ovoj tragediji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije