Sarajevo / Muškarac koji je napao inspektora u piceriji predat Tužilaštvu KS

03. 07. 2020. u 09:47:00 Fena

Shares: 11

Osoba inicijala E. F., koja je lišena slobode zbog krivičnog djela sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, počinjenog na štetu inspektora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS (KUIP), nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Treće PU, u četvrtak je predata u nadležnost postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Kantonalna uprava za inspekcije poslove (KUIP) Kantona Sarajevo najoštrije je osudila verbalni i fizički napad na njihovog zaposlenika, i to u periodu kada njeni inspektori ulažu maksimalne napore kako bi spriječili šetne posljedice po građane Kantona Sarajevo uzrokovane pojavom koronavirusa.

Iz Kantonalne uprave navode kako su ponosni na ljudsko dostojanstvo i profesionalno držanje njihovog kolege, koji se u prisustvu tržišno-turističe inspektorice, nakon brutalnog napada vratio u objekat, završio započeti inspekcijski nadzor i za utvrđenu nepravilnost neizdavanja fiskalnih računa subjektu nadzora izrekao prekšajne sankcije, nakon čega je u pratnji policije odvezen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

"Takav način postupanja našeg kolege najbolja je poruka da uposlenici ove uprave neće podleći pritiscima, kao i da će bez obzira na kadrovsku nepopunjenost i nerijetko teške uslove rada, nastaviti štititi građane od onih koji na brz i nezakonit način žele zaraditi na svima nama, te da neće biti nedodirljivih u pogledu zakonitog provođenja inspekcijskih nadzora", ističu iz KUIP-a.

NEMA KOMENTARA