MUP TK o pucnjavi iz svadbene kolone: "Protiv dvije osobe bit će poduzete mjere"

0
Radiosarajevo.ba
MUP TK o pucnjavi iz svadbene kolone: "Protiv dvije osobe bit će poduzete mjere"
Foto: Tuzlanski.ba / MUP TK (Ilustracija)

Policijska uprava Tuzla zaprimila je u petak, 28. juna, prijave građana o pucnjevima koji su se čuli iz automobila u pokretu.

Na osnovu dobijenih prijava, policija je brzo djelovala i identificirala vozila iz kojih su dolazili pucnjevi.

Prema izjavi PU Tuzla, o događaju je obaviješten kantonalni tužilac koji je dao upute za daljnje mjere i radnje protiv dva lica.

Poznati meteorolog najavio šta nas čeka: 'Sigurno će biti oblasti koje će imati jako nevrijeme'

Poznati meteorolog najavio šta nas čeka: 'Sigurno će biti oblasti koje će imati jako nevrijeme'

"PU Tuzla je 28.6.2024. godine oko 14:40 sati zaprimila prijave građana da se iz automobila u pokretu čuju pucnjevi. Policijski službenici PS Zapad su postupajući po navedenim prijavama na području svoje nadležnosti zaustavili dva automobila koja su se nalazila u svadbenoj koloni. O događaju je obaviješten kantonalni tužilac po čijim uputama će protiv dva lica biti poduzete daljnje mjere i radnje shodno Zakonu o javnom redu i miru i Zakonu o oružju i municiji Tuzlanskog kantona, zbog upotrebe gasnih - startnih pištolja", stoji u saopćenju PU Tuzla.

Zakonom o javnom redu i miru i Zakonom o oružju i municiji Tuzlanskog kantona strogo je regulirana upotreba bilo kakvih vrsta oružja, uključujući i gasne - startne pištolje. Upotreba ovakvih pištolja u javnim prostorima, posebno u situacijama koje mogu izazvati paniku ili ugroziti sigurnost građana, podliježe strogim sankcijama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije