Detalji pucnjave na Baščaršiji: Ranjen 29-godišnji Sarajlija

4
Radiosarajevo.ba
Detalji pucnjave na Baščaršiji: Ranjen 29-godišnji Sarajlija
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Policija/ilustracija (na fotografiji nije događaj opisan u tekstu)

U Sarajevu je u četvrtak, 20. juna, došlo do pucnjave, a sve se desilo oko 23 sati na Baščaršiji.

Kako je za portal Radiosarajevo.ba izjavila Mersiha Novalić, glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, ranjen je 29-godišnji Sarajlija, a osumnjičeni je uhapšen.

"Policijski službenici PU Stari Grad, dana 20. juna 2024. godine, u 23.30 sati, slobode su lišili muškarca T.Š. (1992) iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Izazivanje opće opasnosti (član 323. stav 1. KZ FBiH) i Teška tjelesna povreda (član 172. stav 1. KZ FBiH) na štetu K.H. (1995) iz Sarajeva", kazala nam je Novalić.

Prva debata Trumpa i Bidena: Nije počelo dobro za trenutnog predsjednika

Prva debata Trumpa i Bidena: Nije počelo dobro za trenutnog predsjednika

Doznaje se kako je osumnjičeni oko 23.15 sati, u ulici Tabaci, upotrijebio vatreno oružje prema K.H., koji je zadobio tešku tjelesnu povredu u predjelu lijeve noge. Ranjeni Sarajlija je zadržan na KCUS na daljnjem liječenju.

"Po nalogu tužioca, obavljen je uviđaj, a osumnjičeni predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode", dodala je Novalić.

Nezvanično, uhapšen je Tarik Švrakić koji je pucao na Kerima Hodu. Švrakić je 2013. bio uhapšen zajedno s Benjaminom Delalićem, pod sumnjom da su u ulici Džidžikovac učestvovali u tuči i pucnjavi, što su na suđenju demantovali, dok je Hodo dobro poznat organima policije, a bio je ranjen 2011. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije