Incident u Bihaću: Pucnjava za Bajram ugrozila živote porodice s djetetom od sedam godina

7
Radiosarajevo.ba
Incident u Bihaću: Pucnjava za Bajram ugrozila živote porodice s djetetom od sedam godina
Foto: Krajina.ba / Ispaljeni metak pao svegaa nekoliko metara od porodice

U Bihaću se dogodio incident koji je mogao završiti tragično, kada je ispaljeni metak pao svega nekoliko metara od porodice koja se spremala da uđe u svoj automobil ispred dvorišta. Među članovima porodice bilo je i dijete od sedam godina.

Ovaj zastrašujući događaj ističe problem nesavjesnog rukovanja vatrenim oružjem, koji je nažalost prisutan i 30 godina nakon rata.

Dok neki pojedinci i dalje praktikuju pucanje u zrak, ne shvaćajući ili ignorirajući opasnosti koje to nosi, svaka ispaljena metak predstavlja potencijalnu prijetnju po živote nevinih građana.

Nasilnik pretukao partnericu pred djetetom jer mu se nije svidio ručak

Nasilnik pretukao partnericu pred djetetom jer mu se nije svidio ručak

Srećom, niko nije povrijeđen u ovom incidentu, ali on služi kao ozbiljno upozorenje. Potrebno je uvesti strožije kontrole i edukaciju o rukovanju vatrenim oružjem, kako bi se spriječile ovakve situacije u budućnosti.

Pucanje u zrak, iako možda smatrano bezazlenim ili tradicionalnim u nekim krugovima, predstavlja ozbiljnu prijetnju po sigurnost svih nas, piše Krajina.ba.

Pozivamo sve građane na odgovorno ponašanje i poštivanje zakona, kako bi se izbjegle ovakve situacije u budućnosti. Sigurnost svih nas i naših najmilijih mora biti na prvom mjestu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije